Wednesday, April 7, 2010 | By: vono man

barcelona vs arsenal

pe ah... rase rajin pulok aku pagi nie... x tau ah aku nk kate nape.... nk mula kan crite ah nie... pas abis main badminton aku lpk ah dpn tv... port y selalu aku lepak time bosan... sorang mamat (sora) nie tanye aku... nk kuar x tgk bola... aku beres je... tp x de mtr ah bro... tibe2 benteng tanye... nk kuar ah... aku beres je... pas 2 kuar ah... tapi y masalahnye helmet aku magard wak harte... pe lagi serang ah bilik die pg2 bute nie... semata2 kerane helmet... heheheee... kuar tgk bola ramai ah jgk... hmpir 8 mtr... tol ke x aku x tau... aku bkn nye pak guard y nk kire mtr ( bajet x cm x suke je ngan pak guard)... aku ngn bdk2 nie kuar ah kat lubang tikus(kat tmpt biase ah, nk tau tanye le sora, dewa lubang tikus... hahahahaaa)... y x leh kat lubang tikus 2... mak ai, licin siot... tapi x pe... semangat bola ttp reda je... kate mat bun, releks sdh... hahhaaaa.... walaupun mtr beteng nmpk cm lme... bapak ah, cm mtr baru ah... bw bkn mai laju ah... takut aku naik ngan mat rempit cm beteng 2 ( puji di subuh hari)... hahahaaa...
smpai je kat maulana je... mak ai, penuh gler tempat 2... nk cr tempat pun ssh... nasib baik baik ah ade kosong... duk ah ramai2 kat c2... lupe aku nk bg tau... game time 2 barcelona lwn arsenal... blh thn ah game 2... duduk punye duduk... aku nmpk ah mulo... pe lg... mintok belanja le... mulo kate"aku dh belanja dh ko, ko belanja ah aku pilok" x pe... aku belanja die mkn roti kosong... 2 je y mampu sbg pelajor u y kering duit time ujung sem... padahal duit gaji bru masuk... heheheeee.... tgk syok tgk bola ngn sek2 nie... mulo masej ah aku... kalu asernal kalah die belanja aku... kalu barcelona kalah aku belanja die( semangat time arsenal leading 1-0)... aku ok je... bile time barselona leading... aku mintok le magi goreng, tea o ais... pe ah kenyg gler siot... smpai kongsi magi ngn sora lg(nk kuaur kate kan.. hahahahaaa)...
smbil tungu separuh mase kedua, sembang ah bdk2 nie... smbil bg name glamour bdk2 nie... magard@park jin sung, john@gerrard, beteng@kaka, lapek@drogba, sora@pe enth(x ingt aku), pujo@macerano(pe ah sesuai gler ah ngn pujo), aku pulok sek2 nie bg cech( sesuai ke, aku nie bkn tere, bola gol pun leh lemas, ingt ah aku time 2 smpai bile2).... bile separuh mase kedua start... sek2 nie trus lyn bola... x ingat doh pe y berlaku kat sekeliling... time barcelona leading... aku senyum je kat mulo.... ade jgk org belanja aku pg nie... ahahahaaa... bile game nk abis lebh kurang minit ke 80, barcelona leading 4-1 kot... mulo pangil aku suruh byr kat kaunter... pe lg... terus g kat die terus byr le... mmg syok ah... org belanja, sape x nk kan... hahahaaaa.. jimat duit poket aku... bile wisel tiup tanda game abis... seme bla cm lipas kudung dr maulana... senyap gile ah pas 2... barcelona menang ngn agreget 6-3...
pas abis game, aku ngn beteng trus cow... takut x leh masuk... nasib baik le helmet ms biru y ltk kat mtr x ilang... aku ingat time helmet kwn rapat aku ilang kat maulana... helmet ms putih pulok 2, x ampai sebln pun gune... ilang time tgk bola kat maulana... smpi skrg, x kuar le saing aku sorang nie... time nk smpai kat pintu masuk kat kolej serumpun 2... pintu ttp... mak ai, x kan x leh masuk... ade lah mamat ferener nie... mintok pintu buke... mai le pak guard y mude nie buke... pe lg... masuk ah... time on da way blik kolej... helmet magard terbang... cm ne le... gler mat rempit mamat nie bw mtr... nasib baik x de org terlanggar sb sempat ambik, doh lah helmet 2 hitam... kalu dok... tumbang le mat2 rempit upm... terbabas... smpai je kat kolej... aku suke n senyum lbr ah... doh le kuar g tgk bola ngn bdk nie... ade org belanja pulok 2... aik.. pas nie cr org lain pulok belanja aku.... pe2 ah aku nk ucp thank kat mulo coz belanja aku... thank bro... hahahaaaa

kenangan kita

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers