Friday, December 31, 2010 | By: vono man

Day 1


aku penat giler ngn perjalanan y jauh naik kapal terbang
kl ke abu dhabi... abu dhabi ke munich..
mmg letih ah... stu pengalaman y aku x leh lupe ialah..
something y berlaku dlm kapal terbang 2... x kan aku lupe smpai bile...
aku sampai munich cni... kul 6 pagi... kat malaysia kalu x silap aku kul 1 tgh ari kot..
smpai je aku kat airport munich... kne thn ngn kastam jerman...
cm2 le die soal... nasib baik lepas le... kalu x.. mampus le.. haha
pas 2 aku.. aku kuar g test suhu n salji kat luar... yahoo... sejuk beb... -2 c
antara seme 5 org 2.. aku le org pernah sentuh salji k... tp gmbr x leh tunjuk lg...
aku x ambik lg dr ina... 6ti aku ambik.. aku upload ye... hahhaaa
sblmm kiteorg naik kreta api... kite tungu kwn ecah name die irfan..
byk ah die tolong... naik krete api pun ade waktu y murah... kul 9... kiteorg tungu le...
time 2 aku gune untuk tido le... coz peristiwa 2 le..
kiteorg smpai deggendorf lebih kurang kul 2 lebih le...
setelah naik krete api sejam lbh... smpai je... pe ah sejuk nk mampus... -12 c..
sejuk kow2 ah wei... dr krete api 2... blik umah pulok....
aku tumpang umah irfan.... pido tumpang umah syah...
lgkp ah umah nie,,, rumah bujang...
cni kul 4 dh malam dh... pe lg aku smbg lg le tido... letih beb... mane x nye...
sejuk pulok 2... hahhaa... mmg lyn ah aku tido... mmg x ingt dunia...
untuk day 2.. aku akan letak gmbr k...
kiteorg nk g main salji ngn kwn2 kat cni... hehehe
Wednesday, December 29, 2010 | By: vono man

selamt tingal malaysia... welcome german..

jap lg aku akan ke airport kul 2.30... bkn nk g awl... tp uncle van nie nk g awl coz die pun nk ambik org kat airport jgk... x pe le... g awl slmt skit... berdebar le... huhu... flight aku mlm nie kul 8.30 mlm... korang doakan aku n kwn2 eh... aku leh berhubung ngn korang lalui fb je le pas nie... hehheee.. geng turkey aku rase dh smpai dh istanbul 2... skrg gilaran kami pulok... geng australia... korang sbr eh... kiteorg g dlu...hheheheee... bye malaysia.... welcome german...


p/s 1: kwn2 korang doakan perjalanan g n blik kami ye...
p/s 2: jupe korang 12 jan nie ye... heheheee
p/s 3: sayang... jge dri elok2 eh... miss u n love u so much...
Tuesday, December 28, 2010 | By: vono man

perjalanan aku sblm ke german... 4

tingal lg sehari je lg aku nk naik... aku naik flight 29 mlm nie... xsbr le... hehee... 6ti ssh le nk berhubung ngn family, si dia n kwn2 coz x de line le... kalu leh pun fb je le... x pe le aslkan ade... dlm nie aku just crite pendek je... td aku bru balik beli brg kt ioi mall kat punchong... ngn pido, kude n botol... aku x tau tmpt 2.. petunjuk arah botol le... die kan expert.. hahaa... thank my perend... aku beli brg kat daiso.. stu brg 5 ingit murah je... aku perabis beli brg sme... rm 44 je.. gune jap.. 2mingu je... heheheee


nie bju pinjam le.. bkn beli pun... nie kupan punye.. nasib ade...


nie brg y aku beli... 5 ingit je stu... seme rm25 je... hehehee


nie pulok... international plug...kalu x, x leh gune le laptp n nset 6ti.. nie rm19


p/s 1: pd group turkey... korang jln elok2 ye... esok insyaalah aku akn ke airport atar korang ye...
p/s 2: team jerman... brg jgn lupe kemas ye... pas nie kite naik flight..
p/s 3: sayang.. sori eh x dpt jupe syg... walau pe2 pun y terjadi... i always love u syg... miss u syg...
Saturday, December 25, 2010 | By: vono man

perjalanan aku sblm ke german... 3

pejam celik... pejam celik... tinggal lg 4 hari je lg aku nk fly untuk siapkan mobiliti aku kat tempat 2... pe ah.. x lame 2.. cm2 rase ade dlm perasaan aku nie... sedih ade... takut ade... kecewa ade... cm2 ah... byk perkara ah berlaku... ari nie cm2 le aku buat.... bgn awl pg... bkn senang aku nk bgn pagi skrg... start cuti ari 2 aku asyik jd kelawar je ke... duk kat umah tido pas subuh je... kat sni pun sme... kwn aku suruh g pg... aku g ptg.. hahhaa.. sori bro.. hahahaa... pg td aku g le bhep... ambik kelulusan diorang... kne amek beb... cm ne nk dpt kelulusan y senang ngn gazebo... nk apply zakat pun kne ade kelulusan pusat antarabangsa n bhep... 2 y tungu smpai bhep bg bru leh g pusat zakat... seme dh beres... cume stu je aku x dpt beres... y 2 aku kne bereskan senin nie le coz mingu dpn bru pejabat buke... patut leh selesaikan... tp ade lah maselah nye... biarje le rahsiaa....atar surat 2 g gazebo n pusat zakat pun ade halangan juga... dugaan le perkataan y sepatutnye aku gune... ujan... aku x tau le nk pinjam bju ujan sape untuk g tmpt 2... aku nmpk ade bju ujan kat tmpt motor.. jd aku kebas je.. warne kelabu 2... nasib ah x bocor... kalu x basah aku n kertas y nk atar 2 skali... matlamat ari nie nk g beli brg... cm sarung tangan n kepale... tp x jd... ujan lbt sgt... x leh g le... kne le ari senin... esok cuti natal... huhuu... lame nye nk menungu... bosan... xpe le... biar je... y penting esok aku akan mulai kemas brg awl coz x nk jd kelam kabut... takut tertingal cm2 6ti... x ke kesejukan aku kat sne 6ti...


nie ah pasport aku... rmbt nak tingi.. hahha

nie pasport aku... aku buat smlm le... aku g buat ngn pido, bell, bella, anim, thaleq n ina... kate nk buat awl pg... tp... haram... lmbt jgk bertolak... spai pun lbh kurang kul 11 lbh ah jgk... bus ah lembap cm lembu... hahhaaa... aku buat pasport kat putrajaya... nasib baik sejam je siap.. akhirnye aku bleh fly... x sbrnye... hehehhee... peluang 2 jgn sia2 kan tau.... hehhee...


nie pemain malaysia y aku jupe dlm masjid upm pas solat jumaat td...

ketiga2 nie sblh aku... aku perasan pas abis solat jumaat td... terkejut jgk ah... mula aku perasan sabri mat abu nie je... pas s tgk lg sblh die cm knl je 2 org mamat 2... ish2.. sblh die idlan tahala.. pas khairul fahmi... selame nie aku tgk dlm tv je... nie second time aku nmpk dieorg... kat lcct 2... tgk dr jauh le... nie sblh pulok 2... pe2 pun... gud luck malaysia... peteh malaysia peteh...


p/s 1: perkara y perlu diselesaikan sblm g hampir2 siap... skit je lg..
p/s 2: kene beli sarung tgn n kepale le pas nie... x sbr nie..
p/s 3: gud luck team malaysia ahad nie.. biar menang lwn indo 2... alah.. kacang je...
p/s 4: miss u alot le syang... rindu sgt2... nk tgk muke u dpn mate i...



Wednesday, December 22, 2010 | By: vono man

perjalanan aku sblm ke german... 2

7 hari sblm nak fly… x lame lg le… berdebar pun ade.. takut pun ade… sne skrg musim sejuk le… salji 2… pe ah 2 first aku main salji… bende y lame dh aku idamkan… hehhee… x sbr 2… hehee… insyaallah… bile dpt tau aku dpt g german nie… cm2 le aku buat persiapan… siapkan kat upm dlu bru aku bereskan kat umah.. esok kalu x de pe2 halangan aku ngn bdk2 nie nk g putrajaya buat passport… eee… nervous le.. hehehee… first time aku ade passport sendiri y ade muke aku y biase je… hehehe… dlm mingu nie aku asyik trun naik pusat antarabangsa, bhep, pusat zakat, n cimb… cm2 bende le aku kene buat… untuk kwn2 aku y join mobiliti nie… korang kene buat passport tau… stu lg… y group g Australia korang kene wak passport cpt2 tau… kak dila nk buat visa untuk korang… kalu blh ari senin ye.. kumpulkan untuk stu group ye… pe2 kol aku ye… masej x yah le.. ssh bls.. panjang sgt… hehheee… ok one more… korang pun kne aktifkan kad atm korang untuk kegunaan antarabangsa tau.. n bg tau brpe lame korang fly eh… senang korang nk kuar duit kat sne… x kan nk mkn megi kot.. x grand le… hahahaa… aku dh tempah van untuk korang tau… insyaallah akan dpt eh… pe2 aku bg tau eh.. group Turkey korang kene g airport kul 8 mlm pada 28 disember eh… group German kite g airport kul 4 ptg pada 29 disember eh… last skali Australia korang g airport kul 4 ptg pada 31 disember ye… y penting group german lame duk kat sne… heheheee....

name y kuar dr pusat antarabangsa

tiket bertolak ke german


tiket aku pulang ke malaysia...


p/s 1: korang kalu blh aku nk jupe mlm nie… aku nk bg n ckp something le.. y ade kat upm je le… y ade kat umh x yah le rajin2 datang… hahaha… nk tau tnye ketua korang ye…

p/s 2: tuan nk jupe semua group sblm fly le… kalu blh le… 3 group skali le…

p/s 3: group german… bju sejuk dh ade dh utk kite… tp kite ambik kat sne le.. y selebhnye korang cr sendiri tau… beli y byk bulu… bru grand skit… hahahaa

p/s 4: insyaallah abg akan balik jumaat nie.. nk jupe syg sblm abg balik upm untuk join mobility nie eh… mgkn kite x dpt berhubung lalui nset… just fb je perhubung antara kite… miss u a lot…

Monday, December 20, 2010 | By: vono man

perjalanan aku sblm ke german...

aku bru je balik dr pusat antarabangsa td... cm2 le aku bereskan... tlg team aku n team lain... geng perang chayok2.. buat keje lek lok eh... jgn risau ye... x pe aku ade le... sbr eh... cm2 le kene buat.. tp x pe.. aku blhnye bereskan.. korang jgn risau le... aku dh jupe kak dila.. masalah kite skrg kewangan le... duit kite akan dpt kat sne kwn2... bkn pe bendahari dh ttp akaun... so kite kene cr sponsor le... x pe aku cube cr untuk korang eh... sbr2... heheee... pasal tiket 2.. group australia n turkey korang kkl tarikh tau... y group german, insyaallah tarikh kite tukar tau.. 29 disember kite naik fight... balik malaysia 11 januari... x sbr le kwn2.. hehheee.. pasal duit 2 dh beres... pasal tiket 2 pun dh beres... skrg pasal pasport... group german n group turkey korang just kene buat pasport je eh.. group australia korang kene buat cepat pasport korang... kak dila nk salinan pasport korang coz die nk buat visa untuk korang.... buat cpt2 tau... secepat mgkn tau... sblm korang fly... kalu nk pe2 maklumat tanye aku tau... aku skrg nie jd kuanter pertanyean sblm korang fly ye... hehhee... aku sedia membantu... heheee... x sbr je nk fly nie... hehee.. kwn2 korang doakan aku ye... thank korang...x sbr nk g klia nie.. last skali time form 2... hehehe

x sbr nk smpai kat munich... kwn2 korang doa2 kan ye..




p/s 1: team australia cpt2 buat pasport ye... korang kene buat visa...
p/s 2: aku akan try cri dan lebih ye.. coz duit 2 kite dpt time kat sne.. esok dpt surat dr pusat antarabangsa.. trus aku akan cr dana ye... heheeee
p/s 3: jgn lupe persiapkan barang2 korang ye... mase akan tiba x lme lg.. hehehee
p/s 4: sayang... miss u a lot...
Saturday, December 18, 2010 | By: vono man

jadual liga juara2 eropah

tibe2 je bln nie aku rase rajin je nk update blog... aku bkn pe... skrg kan internet laju... update je keje... bkn blog je... fb skali le... hahhaaaa... dlm tempoh persiapan aku buat nie.. cm2 berlaku... entah le.. aku x tau le nk crite cm ne... nk crite pun rase malas... x nk crite pun rase ade jgk... biar je le 2 jd rahsia aku eh... sori kwn... 2 terlalu peribadi le... aku arap korang faham eh... heheee.. aku skrg nie sibuk skit... tlg kwn2 aku n diri aku... bkn aku buat keje sorang... ade pembantu le... kwn aku y lain sedang berperang... biar le dieorg perang dlu... aku ade kan.. aku beres kn keje 2... bkn ssh pun... trun naik pusat antarabangsa n bhep je... alah.. kacang je... hehheee...

video

video time undi


aku sbnrnye nk crite pasal liga juara2 eropah... atas 2 aku sje je... biase le.. nk panjang kan aku punye crite aku untuk ari nie.. hehhee... org kate pendahuluan.. hahhaaa..
champion league.. aku x tau tol ke x aku eje nie.. biar ah bkn masuk pekse pun... crite pasal 2.. aku terkejut tgk jadual pusingan kedua... mmg sengit ah... bkn pe... ada ulangan final kot... temu time pusingan 2 nie... pe ah.. mmg sengit game kekgi.. inter vs bayern... arsenal vs barcelona... ac vs spurs... mmg sengit le.. dua2 team aku masuk pusingan 2 nie.. spurs ngn chelsea... aku arap dua2 nie menang... tp korang kene sbr eh... game nie tahun dpn... 2 bln lg... hahhaaa... game nie bulan februari tahun 2011 ye.. korang sbr eh...



stu lg nie... korang jgn lupe ye... game ari ahad nie... org kate super sunday le.. team aku temu team man u... main kat stamford brigde... kopem ah team aku menang... hahhaa... k le... jupe lg kite di lain post ye... post sblm aku tunaikan impian aku... hehheheee




p/s 1: ape y berlaku 2.. dugaan dlm kehidupan..
p/s 2: korang terus berperang ye... aku akan bereskan y lain 2 ye... sbr eh... sikit je lg... 6ti impian kite akn tercapai... hehehe.. juat wait masej k... x main ah koling ye coz x de duit.. hahaa
p/s 3: team boria... arp2 le korang menang ye.. kepada y janji buah tgn 2.. jgn lupe wak balik ye.. aku x sbr tungu nie.. hahhaaa..
p/s 4: sayang... wait me k... just wait.. pe2 6ti abg bg tau eh.. miss u alot.. nk jupe... huhhuuuu
Thursday, December 16, 2010 | By: vono man

lulus..

entah le.. tibe2 je aku nk update blog..
aku sbnrnye x leh tido sbnr nye.. byk fikir sejak akhir2 nie...
entah le... aku pun x tau le.. cm2 ah.. ssh ah nk crite kat cni..
smpai esok pun x abis...
dalam ketidaktenteraman aku nie.. ade ah jgk senyuman skit..
cm le berlaku smlm... ade y sedih... ade y suke..
y sedih 2 biar le jd rahsie aku eh... aku mls le nk meleleh kt cnie...
kalu jiwang leh le.. hehhee...
now.. bkn mase untuk jiwang k.. mase untuk nk crite senyuman aku.. hhehheee
ari nie aku kol le stu pusat nie.. tanye pasal kertas keje geng aku nie...


berdbr kot menungu... tut2.. aku trima masej dlm kul 4 lebih..
kate lulus... dlm ati aku kate lulus... yahooooo.. impian aku akan tercapai...
alhamdulillah.. ade rezeki jgk untuk geng aku..
geng myteam... peluang kite ade... berbaloi jgk usaha kite selame nie...
bile dgr perkataan lulus 2.. seme suke eh..
geng myteam... sbr eh.. sikit lg eh... insyaallah... aku akn buat smpai impian kite tercapai eh...
korang fokus eh... pe2 aku akn bg tau korang eh...
tarikh 2 mgkn aku anjak skit... bg peluang kat korang untuk jupe ngn org tersayang eh.. hhehee
aku pun nk k.. bkn korang je ade org tersayang... aku pun ade eh...
insyaallah... bile tibe mase y sesuai... akan tercapai jgk impian kite ye... hehheeee...

impian geng myteam...

p/s1: geng myteam sbr eh... segala tindak tanduk ku kan di roger setiap mase k... sbr2 eh... hehheee
p/s2: sme2 kite doa agar impian kite tercapai n segala y kite buat berbaloi n dpt hasilnye eh...
p/s3: sayang... 6ti keje abg siap... abg akan siap kan awl eh... insyaallah 6ti kite akan jupe eh... sabar eh... miss u a lot
Tuesday, December 14, 2010 | By: vono man

sabar menanti...


sabar je... entah le... 2 3 hari nie aku rase cm lain mcm je..
aku pun x tau le nape... mgkn perasaan aku kot...
time cuti nie cm2 le brlaku...
y stu nie...
adelah... xleh crite le... birlah rahsie bab kate dayah... heheee.. mgkn x de rezeki kot... huhu
y kedua nie...
ade program nie... kate ari isnin.. aku beli tiket ari sabtu.. tup2 tap... ari jumaat.. sakit ati aku.. rase cm nk carut... tp dlm blog aku x leh carut... rosak imej blog aku.. hahhaaa
y ketiga nie..
ajat nye cuti nie le.. nk bercuti ngn keluarga n org tersayang... y leh cuti nye ngn keluarga je.. ngn org tersayang x dpt le... by halangn le... kenderaan x de... mase x sesuai... walaupun x jupe... u ttp dlm ati i sayang.. luv u so much sayang... walaupun ade halangan, i akn ttp akan cube beri kebahagiaan kepada u...
y keempat nie..
aku nie tgh sabar menungu nie.. aku x leh crite lg le.. aku bkn ape.. kalu aku crite kan pas 2 kalu x dpt... nk ke malu aku nie.. nk ltk muke wei... skrg nie sabar je menungu nie... myteam... bkn team bola wei... team aku le... geng.. kite tunguu eh... kalu ade rezeki... leh le kite g sme2.. kalu x leh 2... x de rezeki ah... kite jgn putus ase k... bab kate dayah... rezeki x kn larinye... die mane ade kaki... hehhee... bile dayah ckp cm 2... sakit perut aku gelak.... hahahaa

skrg aku sbr je le...
buat kwn2 aku y cuti 2.. cuti lek lok eh.. jgn buat bende bkn2 wei... jage dri2 lek lok... sem dpn ade lg wei.. korang 2 tahun lg nk lulus...
buat geng boria... gud luck korang wei... wak terbaik.. aku percaye korang leh berjaya... chayok2.. thank 4 jln2 kat downtown cheras smlm.... aku akan doakan untuk korang
buat geng perang(bellamin gune name jap eh...hehhee)... gud luck korang.. buat y terbaik ye... doo daa best... aku ttp dibelakang korang... sokong korang..
buat myteam... korang sbr eh.. aku akan usahakan eh... insyaallah ade rezeki.. kite leh g sme2... hehheee...
buat y tersayang... jage dri lek lok eh... abg akn cube beri y terbaik kat sayang eh... sori coz x dpt jupe coz ade keje le sayang... ngkn nie ade hikmahnye.. pe y penting.. just want 2 say.. luv u so much...



Thursday, December 9, 2010 | By: vono man

syukuran...

ari nie ari sibuk buat esmp upm...
seme nk cek result sem 3... sme ah aku...
aku bkn xcited sgt nk cek nie.. bkn pe... aku bkn x nk cek.. tp kne cek jgk..
aku x nk kalah ngn kwn2 aku.. bersaing ngn sihat.. bkn jahat ye.. hehehe..
kul 4.15 aku buke le fb aku... tgk status sorang2 sibuk je kate result dh kuar...
aku cm nk cek ke x... x pe le cek je... aku buke le kat link y bdk2 nie ltk kat fb..
kate kat esmp... aku try buke.. y ampun.. emsp bru ke...
ooo.. cangih... upm nie berubah je tiap kali tahun...
biase le UPM akan naik taraf untuk u antarabangsa...
aku x kate.. aku tilis je... hehehe

ok.. pasal result 2.. ok le jgk..
ckp2 mkn le org kate... x pe... aku bahagie ngn result aku...
blh le untuk aku wak naik cgpa aku...


p/s1: kepada kwn2 ku y blm cek 2... sila2 le cek ye.. bersyukur je pe y korang dpt 2... 2 usaha korang maka 2 le hasilnye... releks sdh.. hehhee
p/s2: aku nk balik ujung mingu nie... ade keje perlu dibereskan... 2 pun keje aku jgk... aku x nk kwn2 aku ssh2.. sedang kan aku releks je.. xpe... sbb korang mmg family bkn macm dh.. aku akan bantu korang... sayang korang...
p/s3: sayang... sori kerna cuti nie x byk luangkan mase ngn sayang... abg ade tugas perlu diselesaikan... abg minta maaf le.. pe y penting... abg ttp sayang setulus ati abg...


Monday, December 6, 2010 | By: vono man

entah le...

lame giler aku x update blog aku nie..
bkn pe... nk kate sibuk time cuti... sibuk ah jgk.. sibuk ngn tv n lepak je..
aku bkn pe... x de mase ah nk g cc.. coz jauh dr umh n motor..
kalu ade motor 2 time kul 10 mlm..
mane sempat... cc ttp ah wei.. x pe le... asalkan aku update dr berhabuk kan...

cuti nie byk ah berlaku... cm2 ah...
sblm aku bik ganu.. aku kuar ah 3 buah motor g jalan2..
icity-putrajaya-serdang...
jauh perjalanan 2.. hahhaa..
kiteorng g jln ilang tension pasal kertas stat y pecah kepale 2...
tp x pe.. aku ttp enjoy.. haha

nie y berlaku kat ganu le...
cm2 le... aku g main futsal le.. lepak smpai subuh..
lepak bkn minum air.. tp main kad... hahaha... poker... hahaaa
tp kejadian smlm mmg aku xleh lupe...
nyaris nk xcident...
aku time 2 bru blik dr kg coz ade hal selain aku jupe kwn aku jap...
on da way balik 2.. aku kan mat rempit.. nk motor le..
smpai je kat stesen minyak ajil... ade byk lubang... aku punye elak2..
akhirnye kne jugk.. nasib baik dpt kwl motor.. kalu x ari nie aku dlm hospital le...
y x leh bla... pas elak dr lubang 2... uruf num plat mtor tercabut..
aku x perasan pun.. kat umah bru perasan.. slaber je aku bw... hahhaa

p/s: aku x sbr nk g nie... kalu le ade rezeki...
p/s: aku kne siap kan stu program nie... aku pun suke program 2... hehehee

kenangan kita

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers