Friday, December 31, 2010 | By: vono man

Day 1


aku penat giler ngn perjalanan y jauh naik kapal terbang
kl ke abu dhabi... abu dhabi ke munich..
mmg letih ah... stu pengalaman y aku x leh lupe ialah..
something y berlaku dlm kapal terbang 2... x kan aku lupe smpai bile...
aku sampai munich cni... kul 6 pagi... kat malaysia kalu x silap aku kul 1 tgh ari kot..
smpai je aku kat airport munich... kne thn ngn kastam jerman...
cm2 le die soal... nasib baik lepas le... kalu x.. mampus le.. haha
pas 2 aku.. aku kuar g test suhu n salji kat luar... yahoo... sejuk beb... -2 c
antara seme 5 org 2.. aku le org pernah sentuh salji k... tp gmbr x leh tunjuk lg...
aku x ambik lg dr ina... 6ti aku ambik.. aku upload ye... hahhaaa
sblmm kiteorg naik kreta api... kite tungu kwn ecah name die irfan..
byk ah die tolong... naik krete api pun ade waktu y murah... kul 9... kiteorg tungu le...
time 2 aku gune untuk tido le... coz peristiwa 2 le..
kiteorg smpai deggendorf lebih kurang kul 2 lebih le...
setelah naik krete api sejam lbh... smpai je... pe ah sejuk nk mampus... -12 c..
sejuk kow2 ah wei... dr krete api 2... blik umah pulok....
aku tumpang umah irfan.... pido tumpang umah syah...
lgkp ah umah nie,,, rumah bujang...
cni kul 4 dh malam dh... pe lg aku smbg lg le tido... letih beb... mane x nye...
sejuk pulok 2... hahhaa... mmg lyn ah aku tido... mmg x ingt dunia...
untuk day 2.. aku akan letak gmbr k...
kiteorg nk g main salji ngn kwn2 kat cni... hehehe
Wednesday, December 29, 2010 | By: vono man

selamt tingal malaysia... welcome german..

jap lg aku akan ke airport kul 2.30... bkn nk g awl... tp uncle van nie nk g awl coz die pun nk ambik org kat airport jgk... x pe le... g awl slmt skit... berdebar le... huhu... flight aku mlm nie kul 8.30 mlm... korang doakan aku n kwn2 eh... aku leh berhubung ngn korang lalui fb je le pas nie... hehheee.. geng turkey aku rase dh smpai dh istanbul 2... skrg gilaran kami pulok... geng australia... korang sbr eh... kiteorg g dlu...hheheheee... bye malaysia.... welcome german...


p/s 1: kwn2 korang doakan perjalanan g n blik kami ye...
p/s 2: jupe korang 12 jan nie ye... heheheee
p/s 3: sayang... jge dri elok2 eh... miss u n love u so much...
Tuesday, December 28, 2010 | By: vono man

perjalanan aku sblm ke german... 4

tingal lg sehari je lg aku nk naik... aku naik flight 29 mlm nie... xsbr le... hehee... 6ti ssh le nk berhubung ngn family, si dia n kwn2 coz x de line le... kalu leh pun fb je le... x pe le aslkan ade... dlm nie aku just crite pendek je... td aku bru balik beli brg kt ioi mall kat punchong... ngn pido, kude n botol... aku x tau tmpt 2.. petunjuk arah botol le... die kan expert.. hahaa... thank my perend... aku beli brg kat daiso.. stu brg 5 ingit murah je... aku perabis beli brg sme... rm 44 je.. gune jap.. 2mingu je... heheheee


nie bju pinjam le.. bkn beli pun... nie kupan punye.. nasib ade...


nie brg y aku beli... 5 ingit je stu... seme rm25 je... hehehee


nie pulok... international plug...kalu x, x leh gune le laptp n nset 6ti.. nie rm19


p/s 1: pd group turkey... korang jln elok2 ye... esok insyaalah aku akn ke airport atar korang ye...
p/s 2: team jerman... brg jgn lupe kemas ye... pas nie kite naik flight..
p/s 3: sayang.. sori eh x dpt jupe syg... walau pe2 pun y terjadi... i always love u syg... miss u syg...
Saturday, December 25, 2010 | By: vono man

perjalanan aku sblm ke german... 3

pejam celik... pejam celik... tinggal lg 4 hari je lg aku nk fly untuk siapkan mobiliti aku kat tempat 2... pe ah.. x lame 2.. cm2 rase ade dlm perasaan aku nie... sedih ade... takut ade... kecewa ade... cm2 ah... byk perkara ah berlaku... ari nie cm2 le aku buat.... bgn awl pg... bkn senang aku nk bgn pagi skrg... start cuti ari 2 aku asyik jd kelawar je ke... duk kat umah tido pas subuh je... kat sni pun sme... kwn aku suruh g pg... aku g ptg.. hahhaa.. sori bro.. hahahaa... pg td aku g le bhep... ambik kelulusan diorang... kne amek beb... cm ne nk dpt kelulusan y senang ngn gazebo... nk apply zakat pun kne ade kelulusan pusat antarabangsa n bhep... 2 y tungu smpai bhep bg bru leh g pusat zakat... seme dh beres... cume stu je aku x dpt beres... y 2 aku kne bereskan senin nie le coz mingu dpn bru pejabat buke... patut leh selesaikan... tp ade lah maselah nye... biarje le rahsiaa....atar surat 2 g gazebo n pusat zakat pun ade halangan juga... dugaan le perkataan y sepatutnye aku gune... ujan... aku x tau le nk pinjam bju ujan sape untuk g tmpt 2... aku nmpk ade bju ujan kat tmpt motor.. jd aku kebas je.. warne kelabu 2... nasib ah x bocor... kalu x basah aku n kertas y nk atar 2 skali... matlamat ari nie nk g beli brg... cm sarung tangan n kepale... tp x jd... ujan lbt sgt... x leh g le... kne le ari senin... esok cuti natal... huhuu... lame nye nk menungu... bosan... xpe le... biar je... y penting esok aku akan mulai kemas brg awl coz x nk jd kelam kabut... takut tertingal cm2 6ti... x ke kesejukan aku kat sne 6ti...


nie ah pasport aku... rmbt nak tingi.. hahha

nie pasport aku... aku buat smlm le... aku g buat ngn pido, bell, bella, anim, thaleq n ina... kate nk buat awl pg... tp... haram... lmbt jgk bertolak... spai pun lbh kurang kul 11 lbh ah jgk... bus ah lembap cm lembu... hahhaaa... aku buat pasport kat putrajaya... nasib baik sejam je siap.. akhirnye aku bleh fly... x sbrnye... hehehhee... peluang 2 jgn sia2 kan tau.... hehhee...


nie pemain malaysia y aku jupe dlm masjid upm pas solat jumaat td...

ketiga2 nie sblh aku... aku perasan pas abis solat jumaat td... terkejut jgk ah... mula aku perasan sabri mat abu nie je... pas s tgk lg sblh die cm knl je 2 org mamat 2... ish2.. sblh die idlan tahala.. pas khairul fahmi... selame nie aku tgk dlm tv je... nie second time aku nmpk dieorg... kat lcct 2... tgk dr jauh le... nie sblh pulok 2... pe2 pun... gud luck malaysia... peteh malaysia peteh...


p/s 1: perkara y perlu diselesaikan sblm g hampir2 siap... skit je lg..
p/s 2: kene beli sarung tgn n kepale le pas nie... x sbr nie..
p/s 3: gud luck team malaysia ahad nie.. biar menang lwn indo 2... alah.. kacang je...
p/s 4: miss u alot le syang... rindu sgt2... nk tgk muke u dpn mate i...



Wednesday, December 22, 2010 | By: vono man

perjalanan aku sblm ke german... 2

7 hari sblm nak fly… x lame lg le… berdebar pun ade.. takut pun ade… sne skrg musim sejuk le… salji 2… pe ah 2 first aku main salji… bende y lame dh aku idamkan… hehhee… x sbr 2… hehee… insyaallah… bile dpt tau aku dpt g german nie… cm2 le aku buat persiapan… siapkan kat upm dlu bru aku bereskan kat umah.. esok kalu x de pe2 halangan aku ngn bdk2 nie nk g putrajaya buat passport… eee… nervous le.. hehehee… first time aku ade passport sendiri y ade muke aku y biase je… hehehe… dlm mingu nie aku asyik trun naik pusat antarabangsa, bhep, pusat zakat, n cimb… cm2 bende le aku kene buat… untuk kwn2 aku y join mobiliti nie… korang kene buat passport tau… stu lg… y group g Australia korang kene wak passport cpt2 tau… kak dila nk buat visa untuk korang… kalu blh ari senin ye.. kumpulkan untuk stu group ye… pe2 kol aku ye… masej x yah le.. ssh bls.. panjang sgt… hehheee… ok one more… korang pun kne aktifkan kad atm korang untuk kegunaan antarabangsa tau.. n bg tau brpe lame korang fly eh… senang korang nk kuar duit kat sne… x kan nk mkn megi kot.. x grand le… hahahaa… aku dh tempah van untuk korang tau… insyaallah akan dpt eh… pe2 aku bg tau eh.. group Turkey korang kene g airport kul 8 mlm pada 28 disember eh… group German kite g airport kul 4 ptg pada 29 disember eh… last skali Australia korang g airport kul 4 ptg pada 31 disember ye… y penting group german lame duk kat sne… heheheee....

name y kuar dr pusat antarabangsa

tiket bertolak ke german


tiket aku pulang ke malaysia...


p/s 1: korang kalu blh aku nk jupe mlm nie… aku nk bg n ckp something le.. y ade kat upm je le… y ade kat umh x yah le rajin2 datang… hahaha… nk tau tnye ketua korang ye…

p/s 2: tuan nk jupe semua group sblm fly le… kalu blh le… 3 group skali le…

p/s 3: group german… bju sejuk dh ade dh utk kite… tp kite ambik kat sne le.. y selebhnye korang cr sendiri tau… beli y byk bulu… bru grand skit… hahahaa

p/s 4: insyaallah abg akan balik jumaat nie.. nk jupe syg sblm abg balik upm untuk join mobility nie eh… mgkn kite x dpt berhubung lalui nset… just fb je perhubung antara kite… miss u a lot…

Monday, December 20, 2010 | By: vono man

perjalanan aku sblm ke german...

aku bru je balik dr pusat antarabangsa td... cm2 le aku bereskan... tlg team aku n team lain... geng perang chayok2.. buat keje lek lok eh... jgn risau ye... x pe aku ade le... sbr eh... cm2 le kene buat.. tp x pe.. aku blhnye bereskan.. korang jgn risau le... aku dh jupe kak dila.. masalah kite skrg kewangan le... duit kite akan dpt kat sne kwn2... bkn pe bendahari dh ttp akaun... so kite kene cr sponsor le... x pe aku cube cr untuk korang eh... sbr2... heheee... pasal tiket 2.. group australia n turkey korang kkl tarikh tau... y group german, insyaallah tarikh kite tukar tau.. 29 disember kite naik fight... balik malaysia 11 januari... x sbr le kwn2.. hehheee.. pasal duit 2 dh beres... pasal tiket 2 pun dh beres... skrg pasal pasport... group german n group turkey korang just kene buat pasport je eh.. group australia korang kene buat cepat pasport korang... kak dila nk salinan pasport korang coz die nk buat visa untuk korang.... buat cpt2 tau... secepat mgkn tau... sblm korang fly... kalu nk pe2 maklumat tanye aku tau... aku skrg nie jd kuanter pertanyean sblm korang fly ye... hehhee... aku sedia membantu... heheee... x sbr je nk fly nie... hehee.. kwn2 korang doakan aku ye... thank korang...x sbr nk g klia nie.. last skali time form 2... hehehe

x sbr nk smpai kat munich... kwn2 korang doa2 kan ye..




p/s 1: team australia cpt2 buat pasport ye... korang kene buat visa...
p/s 2: aku akan try cri dan lebih ye.. coz duit 2 kite dpt time kat sne.. esok dpt surat dr pusat antarabangsa.. trus aku akan cr dana ye... heheeee
p/s 3: jgn lupe persiapkan barang2 korang ye... mase akan tiba x lme lg.. hehehee
p/s 4: sayang... miss u a lot...
Saturday, December 18, 2010 | By: vono man

jadual liga juara2 eropah

tibe2 je bln nie aku rase rajin je nk update blog... aku bkn pe... skrg kan internet laju... update je keje... bkn blog je... fb skali le... hahhaaaa... dlm tempoh persiapan aku buat nie.. cm2 berlaku... entah le.. aku x tau le nk crite cm ne... nk crite pun rase malas... x nk crite pun rase ade jgk... biar je le 2 jd rahsia aku eh... sori kwn... 2 terlalu peribadi le... aku arap korang faham eh... heheee.. aku skrg nie sibuk skit... tlg kwn2 aku n diri aku... bkn aku buat keje sorang... ade pembantu le... kwn aku y lain sedang berperang... biar le dieorg perang dlu... aku ade kan.. aku beres kn keje 2... bkn ssh pun... trun naik pusat antarabangsa n bhep je... alah.. kacang je... hehheee...

video

video time undi


aku sbnrnye nk crite pasal liga juara2 eropah... atas 2 aku sje je... biase le.. nk panjang kan aku punye crite aku untuk ari nie.. hehhee... org kate pendahuluan.. hahhaaa..
champion league.. aku x tau tol ke x aku eje nie.. biar ah bkn masuk pekse pun... crite pasal 2.. aku terkejut tgk jadual pusingan kedua... mmg sengit ah... bkn pe... ada ulangan final kot... temu time pusingan 2 nie... pe ah.. mmg sengit game kekgi.. inter vs bayern... arsenal vs barcelona... ac vs spurs... mmg sengit le.. dua2 team aku masuk pusingan 2 nie.. spurs ngn chelsea... aku arap dua2 nie menang... tp korang kene sbr eh... game nie tahun dpn... 2 bln lg... hahhaaa... game nie bulan februari tahun 2011 ye.. korang sbr eh...



stu lg nie... korang jgn lupe ye... game ari ahad nie... org kate super sunday le.. team aku temu team man u... main kat stamford brigde... kopem ah team aku menang... hahhaa... k le... jupe lg kite di lain post ye... post sblm aku tunaikan impian aku... hehheheee




p/s 1: ape y berlaku 2.. dugaan dlm kehidupan..
p/s 2: korang terus berperang ye... aku akan bereskan y lain 2 ye... sbr eh... sikit je lg... 6ti impian kite akn tercapai... hehehe.. juat wait masej k... x main ah koling ye coz x de duit.. hahaa
p/s 3: team boria... arp2 le korang menang ye.. kepada y janji buah tgn 2.. jgn lupe wak balik ye.. aku x sbr tungu nie.. hahhaaa..
p/s 4: sayang... wait me k... just wait.. pe2 6ti abg bg tau eh.. miss u alot.. nk jupe... huhhuuuu
Thursday, December 16, 2010 | By: vono man

lulus..

entah le.. tibe2 je aku nk update blog..
aku sbnrnye x leh tido sbnr nye.. byk fikir sejak akhir2 nie...
entah le... aku pun x tau le.. cm2 ah.. ssh ah nk crite kat cni..
smpai esok pun x abis...
dalam ketidaktenteraman aku nie.. ade ah jgk senyuman skit..
cm le berlaku smlm... ade y sedih... ade y suke..
y sedih 2 biar le jd rahsie aku eh... aku mls le nk meleleh kt cnie...
kalu jiwang leh le.. hehhee...
now.. bkn mase untuk jiwang k.. mase untuk nk crite senyuman aku.. hhehheee
ari nie aku kol le stu pusat nie.. tanye pasal kertas keje geng aku nie...


berdbr kot menungu... tut2.. aku trima masej dlm kul 4 lebih..
kate lulus... dlm ati aku kate lulus... yahooooo.. impian aku akan tercapai...
alhamdulillah.. ade rezeki jgk untuk geng aku..
geng myteam... peluang kite ade... berbaloi jgk usaha kite selame nie...
bile dgr perkataan lulus 2.. seme suke eh..
geng myteam... sbr eh.. sikit lg eh... insyaallah... aku akn buat smpai impian kite tercapai eh...
korang fokus eh... pe2 aku akn bg tau korang eh...
tarikh 2 mgkn aku anjak skit... bg peluang kat korang untuk jupe ngn org tersayang eh.. hhehee
aku pun nk k.. bkn korang je ade org tersayang... aku pun ade eh...
insyaallah... bile tibe mase y sesuai... akan tercapai jgk impian kite ye... hehheeee...

impian geng myteam...

p/s1: geng myteam sbr eh... segala tindak tanduk ku kan di roger setiap mase k... sbr2 eh... hehheee
p/s2: sme2 kite doa agar impian kite tercapai n segala y kite buat berbaloi n dpt hasilnye eh...
p/s3: sayang... 6ti keje abg siap... abg akan siap kan awl eh... insyaallah 6ti kite akan jupe eh... sabar eh... miss u a lot
Tuesday, December 14, 2010 | By: vono man

sabar menanti...


sabar je... entah le... 2 3 hari nie aku rase cm lain mcm je..
aku pun x tau le nape... mgkn perasaan aku kot...
time cuti nie cm2 le brlaku...
y stu nie...
adelah... xleh crite le... birlah rahsie bab kate dayah... heheee.. mgkn x de rezeki kot... huhu
y kedua nie...
ade program nie... kate ari isnin.. aku beli tiket ari sabtu.. tup2 tap... ari jumaat.. sakit ati aku.. rase cm nk carut... tp dlm blog aku x leh carut... rosak imej blog aku.. hahhaaa
y ketiga nie..
ajat nye cuti nie le.. nk bercuti ngn keluarga n org tersayang... y leh cuti nye ngn keluarga je.. ngn org tersayang x dpt le... by halangn le... kenderaan x de... mase x sesuai... walaupun x jupe... u ttp dlm ati i sayang.. luv u so much sayang... walaupun ade halangan, i akn ttp akan cube beri kebahagiaan kepada u...
y keempat nie..
aku nie tgh sabar menungu nie.. aku x leh crite lg le.. aku bkn ape.. kalu aku crite kan pas 2 kalu x dpt... nk ke malu aku nie.. nk ltk muke wei... skrg nie sabar je menungu nie... myteam... bkn team bola wei... team aku le... geng.. kite tunguu eh... kalu ade rezeki... leh le kite g sme2.. kalu x leh 2... x de rezeki ah... kite jgn putus ase k... bab kate dayah... rezeki x kn larinye... die mane ade kaki... hehhee... bile dayah ckp cm 2... sakit perut aku gelak.... hahahaa

skrg aku sbr je le...
buat kwn2 aku y cuti 2.. cuti lek lok eh.. jgn buat bende bkn2 wei... jage dri2 lek lok... sem dpn ade lg wei.. korang 2 tahun lg nk lulus...
buat geng boria... gud luck korang wei... wak terbaik.. aku percaye korang leh berjaya... chayok2.. thank 4 jln2 kat downtown cheras smlm.... aku akan doakan untuk korang
buat geng perang(bellamin gune name jap eh...hehhee)... gud luck korang.. buat y terbaik ye... doo daa best... aku ttp dibelakang korang... sokong korang..
buat myteam... korang sbr eh.. aku akan usahakan eh... insyaallah ade rezeki.. kite leh g sme2... hehheee...
buat y tersayang... jage dri lek lok eh... abg akn cube beri y terbaik kat sayang eh... sori coz x dpt jupe coz ade keje le sayang... ngkn nie ade hikmahnye.. pe y penting.. just want 2 say.. luv u so much...



Thursday, December 9, 2010 | By: vono man

syukuran...

ari nie ari sibuk buat esmp upm...
seme nk cek result sem 3... sme ah aku...
aku bkn xcited sgt nk cek nie.. bkn pe... aku bkn x nk cek.. tp kne cek jgk..
aku x nk kalah ngn kwn2 aku.. bersaing ngn sihat.. bkn jahat ye.. hehehe..
kul 4.15 aku buke le fb aku... tgk status sorang2 sibuk je kate result dh kuar...
aku cm nk cek ke x... x pe le cek je... aku buke le kat link y bdk2 nie ltk kat fb..
kate kat esmp... aku try buke.. y ampun.. emsp bru ke...
ooo.. cangih... upm nie berubah je tiap kali tahun...
biase le UPM akan naik taraf untuk u antarabangsa...
aku x kate.. aku tilis je... hehehe

ok.. pasal result 2.. ok le jgk..
ckp2 mkn le org kate... x pe... aku bahagie ngn result aku...
blh le untuk aku wak naik cgpa aku...


p/s1: kepada kwn2 ku y blm cek 2... sila2 le cek ye.. bersyukur je pe y korang dpt 2... 2 usaha korang maka 2 le hasilnye... releks sdh.. hehhee
p/s2: aku nk balik ujung mingu nie... ade keje perlu dibereskan... 2 pun keje aku jgk... aku x nk kwn2 aku ssh2.. sedang kan aku releks je.. xpe... sbb korang mmg family bkn macm dh.. aku akan bantu korang... sayang korang...
p/s3: sayang... sori kerna cuti nie x byk luangkan mase ngn sayang... abg ade tugas perlu diselesaikan... abg minta maaf le.. pe y penting... abg ttp sayang setulus ati abg...


Monday, December 6, 2010 | By: vono man

entah le...

lame giler aku x update blog aku nie..
bkn pe... nk kate sibuk time cuti... sibuk ah jgk.. sibuk ngn tv n lepak je..
aku bkn pe... x de mase ah nk g cc.. coz jauh dr umh n motor..
kalu ade motor 2 time kul 10 mlm..
mane sempat... cc ttp ah wei.. x pe le... asalkan aku update dr berhabuk kan...

cuti nie byk ah berlaku... cm2 ah...
sblm aku bik ganu.. aku kuar ah 3 buah motor g jalan2..
icity-putrajaya-serdang...
jauh perjalanan 2.. hahhaa..
kiteorng g jln ilang tension pasal kertas stat y pecah kepale 2...
tp x pe.. aku ttp enjoy.. haha

nie y berlaku kat ganu le...
cm2 le... aku g main futsal le.. lepak smpai subuh..
lepak bkn minum air.. tp main kad... hahaha... poker... hahaaa
tp kejadian smlm mmg aku xleh lupe...
nyaris nk xcident...
aku time 2 bru blik dr kg coz ade hal selain aku jupe kwn aku jap...
on da way balik 2.. aku kan mat rempit.. nk motor le..
smpai je kat stesen minyak ajil... ade byk lubang... aku punye elak2..
akhirnye kne jugk.. nasib baik dpt kwl motor.. kalu x ari nie aku dlm hospital le...
y x leh bla... pas elak dr lubang 2... uruf num plat mtor tercabut..
aku x perasan pun.. kat umah bru perasan.. slaber je aku bw... hahhaa

p/s: aku x sbr nk g nie... kalu le ade rezeki...
p/s: aku kne siap kan stu program nie... aku pun suke program 2... hehehee
Sunday, November 14, 2010 | By: vono man

saje2 je...

time nie aku x tau le nk update ape.. aku update je le.. aku ade last paper aku selase nie... pas nie balik ganu le... pe lg bulan madu le.. hehheeee.. byk le bende y berlaku dlm tempoh aku exam nie... cm2 ah.. bce soalan spot untuk titas... skit je masuk... bce y spot bisnes... seme masuk tp x ingat... celake ah... x pe le... bende dh lepas... lps le... heheh... releks sdh.. 2 track mark aku selama 4 tahun.. hehehe..

nie le paper last aku
16/11/10- statistik ekonomi, 5.00 pm-7.00 pm

di sebabkan jadual aku cm nie le aku x leh balik awal... kalu nk ikut kan aku nk smbut raye kat umah... tp trpkse le raye di perantauan... first time pulok 2.. huhu...

p/s1: thank buat dayah coz tlg(pakse) aku update blog walaupun aku nk study... tau ah ko dh abis paper... setan.. hahaha
p/s2: aku x sbr nk abis paper last... pas 2 nk balik kg... bulan madu ngn org tersyang... hehheeee
p/s3: jauh kan kontroversi.. maju kan hidup sendiri... hehehee... releks sdh...
p/s4: SELAMAT HARI RAYE KORBAN BUAT SEMUA WARGA ISLAM DI SELURUH DUNIA.... bajet blog aku seluruh dunia bce.. tp ttp perasaan.. hahahaa
Wednesday, November 10, 2010 | By: vono man

kerja2 amal aku... ambik bdk2 merapi kat subang


7 November 2010... aku ingat lg tarikh 2... tarikh aku jd baik... huahauuauaaa... aku bkn pe, aku bkn jahat sgt.. tp ade le jgk.. hehehe.. aku join sukerelawan upm ambik student malaysia merapi kat subang... tem giler glamour nie terdiri dprd aku, che nah, kimo, kude, kobes, sarah, ieda, jijah, anis, ecah, mimi, mira, hermira, bellamin n bell... semua jd baik ari 2.. hehe.. byk ah y berlaku time 2.. teka teki le.. mis swan le.. kisah bunge pun ade.. hahaaa... yang aku x leh bla bile aku ucapkan kat bdk2 merapi 2.. selamat kembali ke malaysia.. selamat kembali menghirup udara malaysia... y lain ge;ak je kat aku... y bdk2 merapi ng muke tension je jawab thanks... aku ngn bangga nye jawab... 2 le.. org suruh study dlm malaysia.. nk study luar... nah ambik ko... hahaa... rase cm kapal korek... hehehe

nie le geng gile glamour y diketuai oleh bellamin... drebar bus pun join ambik gmbr... hahhaa

nie lg gmbr geng gile glamour...

nie lg gmbr geng gler glamour... sarah... knpe muke ko 2.. excited ke... hahaa

gmbr nie aku ambik2 curi time aku trun bwh tgk fight last smpai subang... time 2 kul 12.30 pg jgk ah... time 2 mmg untung gile ah... brader 2 kameraman air force... die kate jom ikut aku trun bwh... pe lg aku, kimo n kude join le skali... tgk syok2 tgk. tibe2 adeorg pangil aku kat belakang aku... rupenye mira n ieda... 2 org nie muke x bersalah nk ikut jgk... lyn je le.. seme n ambik gmbr.. bkn senang kot dpt trun.. heheee

nie gmbr dr nset kude kot... aku pun x tau... seme excited nk ambik gmbr... bak2 nie smpai trus ke tmpt kumpul... y aku x leh bla nye time bile bellamin jd kaset moden... asyik ulang je bende y sme.. selamat pulang ke malaysia... kalu ade sape2 y sakit sile ke bahagian kesihatan... pas 2 ltk beg kat tepi... then masuk dwn untuk kumpul.. aku rase 2 kot... aku x tau le tol ke x... hehehe... y aku x leh bla stu bile sarah sebut have a nice trip... sarah korang ingat bdk2 nie ape... bulan madu... dieorg balik coz merapi.. ko nie pelik le sarah... hahaha (^^)

gmbr nie aku ambik dlm kul 12. 45 kot... brader kameraman 2 y ajak masuk... bkn senang kot nk masuk bile nie.. nie blikk vvip untuk agung, pm n seangkatan dgn die le... aku leh masuk, maknenye aku seangkatan ngan dieorg le... hahaha.. berlagak jap... hahahaa... bngga kot dpt ambik gmbr bende tentera... hehee... jijah jgn dengki.. hehee..


p/s 1: bellamin ko mmg terbaik... walaupun kaki sakit... ko ttp terbaik..
p/s 2: bell.. ko dh dapat ke blm fb amir 2.. hahaaa.. pujaan ati ko... hahaa
p/s 3: korang geng giler glamour mmg terbaik ah... hahahaa
Sunday, November 7, 2010 | By: vono man

x sbr nk exam...

aku nie skrg x sbr nk jawab soalan final... bkn ape... aku rase byk sgt ilmu dlm kepale nie... rase cm nk meletup je.. baik meletup dlm kertas exam dr meletup kat org... tp x pe le... aku ni emasih lg baik.. hehheee... aku x thn le... jadual exam padat gile ah.. x de gap pun.. kalu ade pun sehari 2 je.. tapi x pe le... aku cube le wak terbaik... bak kate kwn aku pido... usaha... doa... tawakal... so... x sbr untuk final n then balik umah jupe org tersayang... hehehee...

nie jadual pekse aku

9/11/10- pengenalan akaun
10/11/10- titas(tamadun islam n asia)
12/11/10- sejarah pemikiran ekonomi
13/11/10- pengurusan ( name pe entah aku pun x ingat... hehehe... cm bisnes le)
16/11/10- statistik ekonomi
18/11/10- balik umah... hehheee

2 le jadual pakse aku... y last 2 sje je aku ltk coz aku nk bg tau korang paper aku abis 16... pas 2 balik le... tahun nie first time aku smbut raye korban kat tmpat org.. huhuu.. aku nk mkn daging bakar kat kg... huhu.. tp x pe le.. berkorban demi mase depan kan... sepatut nye aku leh balik 16 2.. tp aku x berani le.. coz paper aku abis kul 7.. bus kul 9.. x berani aku... rushing cm takut cm2 leh berlaku tgh jln.. takut aku... YA ALLAH jauh kan hamba mu dr sebabrang kecelakaan...



tgk gmbr atas nie aku cm x sbr je nk wak cm 2... hehehe... cm le korang x pernah wak kot... aku bkn pe teringat time zaman2 mude2 dlu... aku bkn tua k.. tp matang... hahahaa... style ah wak cm nie... aku mintak kat org... aku bg kat org le... cm2 le... tp x pernah le kene tangkap... takut aku... hancuz result aku... xnk2... jauh2 le dr bende cm 2... hehehee


p/s 1: buat kwn2 aku gud luck 4 final...
p/s 2: sape y join aku g klia ptg nie.. sedi die ye... kul 5.30 tp dwn ye.. ambik kwn2 kite dr indo..
p/s 3: kwn2 maafkan aku kalu ade silap salah eh... ampun maaf dr ujung rambut smpai ujung kaki eh
p/s 4: buat y tersayang... buat y terbaik untuk final eh... gud luck... abg arap kite berjaye bersama ye... cuti nie kite jupe n kuar eh... hehehe.. jiwang jap.. hehehee


Friday, November 5, 2010 | By: vono man

Kembali Semula

post aku sblm final..

byk gile le aku fikir skrg... byk sgt le kusut dlm k
epale nie.. tp x pe le.. aku kan jeni releks sdh.. hahhaa..
smlm aku bce post dayah... nice ah jgk... daya
h... thank a lot... kau kwn aku.. hehee..
ti me aku nk update blog aku nie... mesti x de idea.. mgkn kepale aku penuh ngn ilmu kot... penuh ke.. hehheee aku pun x tau... bce
bkn pun masuk... y masuk bende lain... kate kwn aku.. padam muke ko.. hahhaaa..
x pe le.. dlm blog nie aku crite pe y berlaku minggu lps...
y akn aku ingat smpai bile2... aku masak untuk kwn baik 2 org nie.. dayah ngn sarah.. mula aku janji nk bg hadiah.. tp korang tau kan ujung se
m nie pokai le... tp x pe aku dune kelebihan aku.. pe lg memasak time.. heheheee.. jgn ingat lelaki x pandai masak k... hheee
aku masak simple je kat dieorg nie.... sayur melakawi masak lada itam ngn tlur dadar syazmin.. sje je wak masuk name bdk2 2 org 2.. hehehee... famous skit.. x pe time mgm 6ti kite jual nasi 2 ingit.. hehhee... mkanan y popular ujung sem.. hahahaa
y kedua y buat hidup aku cm kelawar... mobiliti... aku joi
n le program nie... program nie bkn senang2 nk dpt.. x pe aku cube nasib.. kalu dapat... dapat le.. alhamdullilah...
xpe le.. aku crite le pe 2 mobiliti.. ia program ke luar negara... aku x leh le crite tmpat mane aku g eh.. kalu aku crite.. pas 2 x dpt.. malu le aku..
. x pe le.. kite tungu brite sme2 eh... kite tunggu eh.. sbr sebahagian dr iman.. hehehee... just wait my friends.. heheee
sayang... I love u.. miss u... balik nie kite jupe eh.. heheee



dayah, mira, sarah, ieda, bella,ubi, kapun, toto, fendi, pdoih, pah...
korang mmg kwn rapat aku smpai bile...
name y x de 2.. korang mmg kwn aku...
aku ltk nie coz dieorg le ade time aku pertlgan sgt2... huhuhu
y lain.. orang ttp kwn aku


Thursday, September 2, 2010 | By: vono man

SELAMAT HARI RAYA.....


lama dh aku x update blog aku nie... cm berdebu ah... org ganu kate koto belokong... hahhaaaa... smpai aku leh bersin smpai update blog aku nie... aku nie bukan malas tapi x sempat le... sibuk le... aku yang diberi tanggungjawab kene le jalankan dengan baik n dedikasi... lalalaaa... pe ah sekarang dh 22 hari dah pose... sabarnye aku jalankan.. ahhahaaaa... cm2 ah cabaran n dugaan pose tahun nie... x rajin seperti tahun lps... malas nk masak sahur... hahahaaa... x pe... aku sbnr nie x sabar nk balik umah aku nie... umah dekat je... kat KUALA BERANG je... bkn jauh pun... heheee... eeeeeee... x sabar le... jupe keluarga... kawan2.... awek y dicintan... pewit.. hahaaa... n keluarga bakal mertua... hahahaaa... insyaallah.... sempena BULAN RAMADHAN yang mulia nie y dekat ngn raye nie... aku dedikasi kad raye y aku buat sendiri tau... sssh ah jgk nk buat nie... lame x lyn adobe sejak laptop menangis... huhuuu.. rosak le... dua2 kad 2 tema die warne ungu... tema raye tahun lepas, tahun nie n seterusnye... hahahaaaa... SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI WAl FA IZZIN.... MAAF ZAHIR BATIN
Wednesday, June 30, 2010 | By: vono man
video

tgk video nie ingat lg aku time muda dlu...
zaman2 remaja le... skrg stilll remaja k... cuma tua skit... puluhan.. hahaaa
vidoe nie cg kesayangan aku y buat... sayang ah jgk... syg ke.. hahaaa
die le y cungkil bakat aku.... kalu x smpai skrg aku x brani cakap kat depan...
ketar2 kaki kot... silap2 ari bln basah kaki le... bkn kencing k.....
cuma air peluh ye... insan 2 ialah EN AZMAN...
thank 4 segala tunjuk ajar...
arap cg bahagia always...
pada kwn2 time matrik perak 08/09...
rindu le saat suke duka bersama korang...
especially bebudak akaun 08/09...
korang mmg terbaik ah...








p/s 1: en azman.. cpt2 le kawen eh... x sbr nk g umah en azman n mkn nasi pada hari bertuah en azman... hahaaaaaaaa
p/s 2: rindu le saat aku try ejas si die time matrik dlu... byk suke duke die... alhamdulillah akhirnye berjaya... syukur hubungan kami kekal smpai skrg... 1 thn 6 bln 30 hari...



Sunday, June 27, 2010 | By: vono man


aku x tau le... aku rase semcm je mlm td... hati aku rase x tenang je... rupenye ade someting nk berlaku... rupenye sangkaan aku tol jgk... sakit ati jgk ade org kate cm 2... aku bkn cm 2... walaupun aku mesra ngn org... tp mesra aku cm mesra pelanggan o kwn je...... knape org selalu slh anggap ngn aku... aku tau aku nie bkn sempurna cm korang... aku nie insan y lemah... x semua manusia 2 sempurna.. ade kelemahan dan kelebihan... aku ade kekurangan... aku ade jgk kelebihan... mmg dlm perhubungan ade cabaran n dugaan die...... cinta 2 buta... disebbkan buta 2 lah org sanggup lakukan pe sje untuk hancurkan hubungan org lain... bg aku cinta 2 kejujuran n keikhlasan ati... x tau le bg org lain pulok kan... seme org punyai pendapat berbeza.... aku arap korang seme y ade org y tersayang... jge insan tersayang korang seme dgn terbaik... coz dlm perhubungan 2 cm2 leh berlaku... x semestinya kite bahagia je sentiase... ade jgk air mata akan mengalir di tgh jln... stu lg... cinta 2 akan sempurna jika kelemahan n kelebihan 2 org y bercinta 2 ditrima sebaik mgkn... mgkn aku buat silap kot... x pe aku akn buat y terbaik untuk menjaga insan y aku cintai sepenuh hati aku nie... aku arp perhubungan nie kekal selamanya.... untuk ANIFA ZUHAIRA BINTI MOHAMED KHASMI.... di hati ini hanya ade kamu... ikhlas dr lubuk ati kecik ini.... sayang ANIFA ZUHAIRA BINTI MOHAMED KHASMI, aku mencintai mu sepenuh hati ku... kaulah PERMAISURI di hati ku.... I LOVE U SO MUCH......
Tuesday, June 1, 2010 | By: vono man


salam....
lama jugok le aku x update aku punya kan... bkn pe.. sibuk le... sblm cuti ari 2 ade masum... aku main bola tampar.... masuk pun last minit.. tapi x pe ah... dpt ah jgk join masum... main pun kat uitm arau... team pun x dpt g jauh pun... smpai play off je... kalah ngn uia... tapi x pe ah... tahun dpn ade lg... tapi y x syok nye... main kat upm... bru je rase nk round malaysia... hehheeee... seminggu jgk ah duk sne... kje jat sne main utk upm n round2 je... hahaaaa...
sebut pasl gmbr nie... 2 le air terjun sekayu... lama kot x g... dkt je ngn umah... tapi dh 3 tahun x g... heheee... syok gler ah... aku smpai je kat umah... tgk pe ah... cm2 perubahan ah ade kat kuala berang 2... x lame lg populor ah tmpt 2... heheeee... aku g sekayu ari 2 ngn kwn rapat aku... hadi... sje je jln2... nk penuhi cuti seminggu sblm balik upm... walaupun singkat... tp x pe ah... aku rase full ah... coz dpt jupe ah jgk ngn org tersayang... lame kot x jupe... pe lg... lyn abis le... heheheee... 2 le aktiviti aku time cuti seminggu ari 2... pe2 y berlaku idup mesti enjoy n ikut le kehendak hati... hahahaaaaaaa....
Friday, April 30, 2010 | By: vono man

rindu sangat2.....


pada mase 2 aku tgh cari2 gmbar yang cantik untuk letak dlm facebook...
tuuu....tuuu... aku jupe gmbr nie... aku ingat lg gmbr nie... gambr nie ambik sblm dinner kolej
yang lepas... lawa jugok... cm cameraman je... perasan je aku kan...
bile aku tengok semula.. aku rindu ah kat die... rindu sgt2... 5 bln x jupe die..
aku rase cm 5 tahun je.. sori sayang.. x dapat jupe... insyaallah 6ti kite jupe eh..
banyak kali juge aku kate cm 2 kat awek aku... miss u a lot...

AKU SAYANG KAMU.......



Wednesday, April 7, 2010 | By: vono man

barcelona vs arsenal

pe ah... rase rajin pulok aku pagi nie... x tau ah aku nk kate nape.... nk mula kan crite ah nie... pas abis main badminton aku lpk ah dpn tv... port y selalu aku lepak time bosan... sorang mamat (sora) nie tanye aku... nk kuar x tgk bola... aku beres je... tp x de mtr ah bro... tibe2 benteng tanye... nk kuar ah... aku beres je... pas 2 kuar ah... tapi y masalahnye helmet aku magard wak harte... pe lagi serang ah bilik die pg2 bute nie... semata2 kerane helmet... heheheee... kuar tgk bola ramai ah jgk... hmpir 8 mtr... tol ke x aku x tau... aku bkn nye pak guard y nk kire mtr ( bajet x cm x suke je ngan pak guard)... aku ngn bdk2 nie kuar ah kat lubang tikus(kat tmpt biase ah, nk tau tanye le sora, dewa lubang tikus... hahahahaaa)... y x leh kat lubang tikus 2... mak ai, licin siot... tapi x pe... semangat bola ttp reda je... kate mat bun, releks sdh... hahhaaaa.... walaupun mtr beteng nmpk cm lme... bapak ah, cm mtr baru ah... bw bkn mai laju ah... takut aku naik ngan mat rempit cm beteng 2 ( puji di subuh hari)... hahahaaa...
smpai je kat maulana je... mak ai, penuh gler tempat 2... nk cr tempat pun ssh... nasib baik baik ah ade kosong... duk ah ramai2 kat c2... lupe aku nk bg tau... game time 2 barcelona lwn arsenal... blh thn ah game 2... duduk punye duduk... aku nmpk ah mulo... pe lg... mintok belanja le... mulo kate"aku dh belanja dh ko, ko belanja ah aku pilok" x pe... aku belanja die mkn roti kosong... 2 je y mampu sbg pelajor u y kering duit time ujung sem... padahal duit gaji bru masuk... heheheeee.... tgk syok tgk bola ngn sek2 nie... mulo masej ah aku... kalu asernal kalah die belanja aku... kalu barcelona kalah aku belanja die( semangat time arsenal leading 1-0)... aku ok je... bile time barselona leading... aku mintok le magi goreng, tea o ais... pe ah kenyg gler siot... smpai kongsi magi ngn sora lg(nk kuaur kate kan.. hahahahaaa)...
smbil tungu separuh mase kedua, sembang ah bdk2 nie... smbil bg name glamour bdk2 nie... magard@park jin sung, john@gerrard, beteng@kaka, lapek@drogba, sora@pe enth(x ingt aku), pujo@macerano(pe ah sesuai gler ah ngn pujo), aku pulok sek2 nie bg cech( sesuai ke, aku nie bkn tere, bola gol pun leh lemas, ingt ah aku time 2 smpai bile2).... bile separuh mase kedua start... sek2 nie trus lyn bola... x ingat doh pe y berlaku kat sekeliling... time barcelona leading... aku senyum je kat mulo.... ade jgk org belanja aku pg nie... ahahahaaa... bile game nk abis lebh kurang minit ke 80, barcelona leading 4-1 kot... mulo pangil aku suruh byr kat kaunter... pe lg... terus g kat die terus byr le... mmg syok ah... org belanja, sape x nk kan... hahahaaaa.. jimat duit poket aku... bile wisel tiup tanda game abis... seme bla cm lipas kudung dr maulana... senyap gile ah pas 2... barcelona menang ngn agreget 6-3...
pas abis game, aku ngn beteng trus cow... takut x leh masuk... nasib baik le helmet ms biru y ltk kat mtr x ilang... aku ingat time helmet kwn rapat aku ilang kat maulana... helmet ms putih pulok 2, x ampai sebln pun gune... ilang time tgk bola kat maulana... smpi skrg, x kuar le saing aku sorang nie... time nk smpai kat pintu masuk kat kolej serumpun 2... pintu ttp... mak ai, x kan x leh masuk... ade lah mamat ferener nie... mintok pintu buke... mai le pak guard y mude nie buke... pe lg... masuk ah... time on da way blik kolej... helmet magard terbang... cm ne le... gler mat rempit mamat nie bw mtr... nasib baik x de org terlanggar sb sempat ambik, doh lah helmet 2 hitam... kalu dok... tumbang le mat2 rempit upm... terbabas... smpai je kat kolej... aku suke n senyum lbr ah... doh le kuar g tgk bola ngn bdk nie... ade org belanja pulok 2... aik.. pas nie cr org lain pulok belanja aku.... pe2 ah aku nk ucp thank kat mulo coz belanja aku... thank bro... hahahaaaa
Monday, April 5, 2010 | By: vono man
asemekum....
lama jugak aku x buat blog nie.... dlu aku ade blog tapi ade maselah skit trus aku x lyn mane blog aku... (padahal malas... hahahaaa)... aku kembali wak blog setelah aku tinggal hampir 1 tahun lbh ah.. kalu kucing beranak time 2... besor doh ank kucing 2... heheeee... sbg permulaan utk blog ku y kedua y baru nie... aku dok tau ah nk wak nape... heheheeee... anyway releks sdh... :)

kenangan kita

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers